Praktijk overnemen

Home » Kennisbank » Praktijk overnemen
Praktijk overnemen

Je wilt een praktijk overnemen in de zorg: hoe begin je daaraan? Misschien wordt het je eerste praktijkovername of is het alweer een tijd geleden.

Wij hebben daarmee dagelijkse ervaring. Bovendien kennen we de zorgsector goed, dus weten we wat daar belangrijk is. Als jij denkt over de overname van een praktijk binnen de zorg kunnen we je daar goed bij begeleiden en over adviseren.

4 praktische tips

Op basis van onze expertise en ervaring met praktijkovernames in de zorg delen we graag 4 tips:

 • Financieel inzicht
  Het is belangrijk dat je goed financieel inzicht hebt. Je kunt pas een praktijk overnemen als je weet hoe jouw praktijk én die je wilt overnemen er financieel voor staan. Is de vraagprijs op basis daarvan realistisch? En hoe zorg je voor de benodigde financiering?
 • Onderhandelingen en contracten
  Heel belangrijk zijn de onderhandelingen en contracten. Daarvoor kennen wij de lokale markt én de situatie in de verschillende sectoren van de zorg. Bovendien weten we hoe we de afspraken die je maakt goed vastlegt op papier.
 • Advies over de huisvesting
  We denken met je mee over de huisvesting van een praktijk of een zorginstelling. Dat voorkomt verrassingen. Voldoet het pand aan de wensen en is het voldoende toekomstbestendig voor alle patiënten of cliënten?
 • Teamsamenstelling en werkgeverszaken
  Ten slotte adviseren we over de teamsamenstelling in de nieuwe praktijk of instelling, en over andere werkgeverszaken. Op die manier krijg je een veel beter beeld van de eventuele risico’s die je loopt met een praktijkovername.

 

Ervaring in de zorg

Wij hebben ervaring in de zorg. Dus wil je een praktijk overnemen binnen de fysiotherapie, mondhygiëne, tandartsen, huisartsen of als verloskundige? De kans is groot dat we hier recent anderen bij hebben begeleid.

Dat betekent dat we je goed kunnen adviseren op basis van onze eerdere ervaringen. Met goede kennis van de zorgsector en wat daarin belangrijk is voorkomen we de typische valkuilen. Ondertussen kennen we de cijfers en weten we hoe je met jouw praktijk of zorginstelling tot een financiering komt. En wil je daarnaast de boekhouding of de (salaris)administratie uitbesteden? Dan kunnen we je ook daarmee meteen helpen.

Praktijk overnemen

Dus wil je een praktijk overnemen, maar zoek je daarvoor naar de begeleiding door ervaren zorgprofessionals? Wij kennen de zorgsector en weten wat daarin belangrijk is. Zo houden we rekening met gevoeligheden en belangrijke voorwaarden, net als met de wet- en regelgeving op dit gebied. Vervolgens begeleiden we je bij de praktijkovername, vanuit onze financiële expertise en ervaring. Je kunt op die manier een praktijk overnemen, zelfs als je dat nog niet eerder hebt gedaan.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: