Mondhygiëne praktijk overnemen

Home » Kennisbank » Praktijk overnemen » Mondhygiëne praktijk overnemen
Mondhygiëne praktijk overnemen

Je wilt een mondhygiëne praktijk overnemen: hoe pak je dat aan?

Misschien doe je dat voor de eerste keer, of is het alweer lang geleden dat je dit deed. Er komt veel bij kijken, zowel financieel als praktisch. Onze consultants hebben veel ervaring met overnames van praktijken, ook voor fysiotherapie en andere zorgberoepen.

3 vragen om te stellen

Wij weten wat er komt kijken bij de overname van een praktijk voor mondhygiëne. Dat betekent dat we je alvast kunnen voorbereiden op belangrijke vragen waar je mee te maken krijgt:

  • Past de praktijk bij het profiel dat je hebt?
    Wat is het profiel van de huidige praktijk en hoe past de over te nemen locatie daarin? Sluit het op elkaar aan, of wil je hierin een verandering doorvoeren? Gaat het om een solopraktijk of denk je aan een samenwerkingsverband?
  • Biedt de praktijk voldoende potentie?
    Een praktijk moet voldoende potentie bieden, ook financieel. Kijk de jaarrekeningen na van de laatste drie jaar. De omzet van het laatste jaar is in principe de maximale potentiële omzet als je geen grote veranderingen doorvoert.
  • Voldoet de praktijkruimte aan jouw wensen?
    Hoeveel ruimte is er in praktische zin beschikbaar? Denk aan de huisvesting én aan ruimte om te behandelen. Sluit dit aan bij de behandelingen op het gebied van mondhygiëne die je wilt aanbieden na de overname?

Mondhygiëne praktijk overnemen

Een mondhygiëne praktijk overnemen is een mooie stap. Onze consultants begeleiden je, zowel bij de voorbereiding als tijdens de overname zelf. Bovendien zorgen we er samen met jou voor dat we alles goed en duidelijk op papier zetten. Dat voorkomt dat daar achteraf vragen over ontstaan.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: