Praktijkovername huisarts

Home » Kennisbank » Praktijk overnemen » Praktijkovername huisarts
Praktijkovername huisarts

Je denkt aan de praktijkovername van een huisarts: waar moet je rekening mee houden om niets over het hoofd te zien? Misschien is het de eerste keer, of is het alweer even geleden. Wij delen een paar handige tips waarmee je voorkomt dat je zaken vergeet die wel belangrijk zijn.

3 tips voor een geslaagde overname

Het is tijdens een praktijkovername van een huisarts belangrijk om alles goed op papier vast te leggen. Dat geldt voor iedere praktijk die je wilt overnemen, dus zowel voor een huisarts als een tandarts en iedere andere specialist in de zorg.

Zorg er daarnaast voor dat je rekening houdt met deze drie tips:

  • Let op de goodwill
    In het verleden was het verboden om ‘goodwill’ over te nemen bij een praktijk. Dat verbod is verleden tijd. Laat onze consultants goed doorrekenen wat dit betekent voor de overname en welke financiële gevolgen dit heeft als er sprake van is.
  • Neem personeel over (of niet)
    Ja, je moet van rechtswege alle personeelsleden overnemen. Kijk dus goed naar de contracten, inclusief contracten voor onbepaalde tijd en die van langdurig zieke medewerkers. Dat voorkomt verrassingen.
  • Vind de juiste financiering
    Bij de praktijkovername van een huisarts is de financiering heel belangrijk. Zorg voor voldoende (start)kapitaal en houd rekening met de lopende kosten. Laat een exploitatiebegroting en -prognose maken om de financiële zaken in kaart te brengen.

Praktijkovername huisarts

Denk je aan de praktijkovername van een huisarts en wil je dat graag goed laten begeleiden? Onze consultants weten wat erbij komt kijken. Stel ons je vragen, dan helpen we je daar graag bij.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: