Wetsvoorstel lenen bij eigen bv

Wetsvoorstel lenen bij eigen bv aangehouden

Het kabinet heeft de behandeling van het wetsvoorstel ‘Excessief lenen bij de eigen vennootschap’ voorlopig opgeschort. Staatssecretaris Vijlbrief heeft dit aan de Tweede Kamer laten weten.

In deze brief is het nog onduidelijk of dit ook betekent dat de ingangsdatum van het wetsvoorstel wijzigt. De wet zou op 1 januari 2023 moeten ingaan. Dit wil zeggen dat alle excessieve leningen die uiterlijk 31 december 2023 nog bestaan, belast zullen worden.

Het kabinet wil de behandeling van het wetsvoorstel aanhouden vanwege de herziening van de belasting op vermogen in box 3. Het kabinet heeft al langer het voornemen om het vermogen in box 3 te belasten op basis van het werkelijk behaalde rendement.

 

Excessief lenen bij de eigen vennootschap

Het kabinet wil met ingang van 2023 het lenen bij de eigen bv aan banden leggen. Er is daarom een wetsvoorstel ingediend om leningen hoger dan €500.000 bij eigen bv te belasten in box 2. Naast deze lening mag er ook een hypothecaire lening bij de eigen bv worden afgesloten voor een eigen woning.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over het wetsvoorstel excessief lenen bij de eigen vennootschap, neem dan contact op met onze praktijkadviseurs.

 

Op de hoogte blijven
Lees onze privacyverklaring voor meer informatie over het verwerken van jouw persoonsgegevens.