zorg-Zzp'er-Wkkgz-proof-werken

Tips voor ZZP’ers in de zorg

5x fiscale tips en adviezen voor ZZP'ers in de zorg

✅  Gebruik een zakelijke rekening, zodat je zakelijke kosten en een gedeelte van de winst makkelijk kan scheiden.

💡 Wij adviseren Knab, vergeleken met andere reguliere banken kun je hier tot 5 gratis betaalrekeningen openen. Hiermee kun je heel makkelijk reserves opbouwen voor belastingen en andere noodgevallen.

✅  Houd je administratie goed bij in een boekhoudsysteem met een factuurmodule. Dit kan je een hoop tijd opleveren voor andere belangrijke zaken.

✅  Werk ‘Wkkgz-proof’, als zorgverlener moet je je aan een aantal wetten houden. Een van de belangrijkste is de Wkkgz wet. Binnen deze wet gelden specifieke richtlijnen voor zorg ZZP'ers, met als doel het bewaken van de kwaliteit van zorg.

✅   Zorg dat je minimaal 1225 uren aan je onderneming besteedt. Deze uren heeft u nodig voor sommige ondernemersaftrekposten.

✅   Vind een goede boekhouder. Als je het niet leuk vindt om de boekhouding te doen en de middelen hebt om er een in te huren raden we je dit aan. Een goede boekhouder kan je ook helpen met andere fiscale zaken.

➡️  #ZorgZZP of #zorgprofessional

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: