Stap budget per 1 juli weer beschikbaar

STAP-budget per 1 juli weer beschikbaar

Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekende mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Sinds 1 januari zijn deze kosten niet meer aftrekbaar en is er een nieuwe regeling in werken getreden per 1 maart 2022 (STAP).

Er bleek echter grote belangstelling te zijn voor de nieuwe regeling. Slechts enkele dagen na het openen van de eerste aanvraagperiode was het beschikbare totaalbedrag volledig benut. Geïnteresseerden die te laat waren, moesten wachten op de volgende aanvraag mogelijkheid.

Nieuwe aanvraag periode

Geïnteresseerden die te laat waren hebben nu een tweede kans gekregen. De volgende aanvraagperiode voor het STAP-budget is namelijk vrijdag 1 juli 2022 om 10:00 uur.

Hoe kun je het aanvragen?

Alle mensen die aan de voorwaarden voldoen, kunnen via het STAP-portaal bij het UWV een aanvraag van maximaal 1000 euro indienen. De aanvraag voor een STAP-budget is verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken en iedere 2 maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Voor het indienen van de aanvraag moet je al bij de opleider zijn ingeschreven voor scholing.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van Stap-budget. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat Het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, word het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

 

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: