Financieel management zorg

Home » Kennisbank » Zorgfinancials » Financieel management zorg
Financieel management in de zorg

Goed financieel management in de zorg voorkomt fouten én bespaart kostbare tijd. Dus ben jij er veel tijd aan kwijt, terwijl je eigenlijk liever zorg zou verlenen aan patiënten of cliënten? Wij kunnen je goed helpen met het financieel management.

Wij combineren financieel en de zorg, dankzij goede kennis van de zorgsector. En dankzij expertise op het gebied van boekhouding (salaris)administratie en breder bedrijfsmatig en financieel advies. Het zijn onze expertise-gebieden, specifiek gericht op bijvoorbeeld huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten.

Ervaar 5 voordelen

Dankzij goed financieel management voorkom je verrassingen. In plaats daarvan weet je zeker dat het goed geregeld is. Dat levert allerlei voordelen op, waarvan we graag 5 voorbeelden met je delen:

  • Haal meer uit jouw jaarrekening
  • Duidelijkheid over contractvormen
  • Een duurzaam verdienmodel
  • Ken de consequenties van selectieve zorginkoop
  • Laat financieringsvoorstellen beoordelen

1. Haal meer uit jouw jaarrekening

Hoe zit de jaarrekening eigenlijk in elkaar? En wat vertelt het overzicht van financiën over het afgelopen jaar? Wij duiken vanuit financieel management in de belangrijke financiën. Aan de hand daarvan maken we inzichtelijk hoe jouw praktijk of zorginstelling ervoor staat. Bovendien wijzen we op eventuele uitdagingen en laten we zien waar de kansen liggen. Zo krijg je een beter beeld van de jaarrekening, zonder dat je daar zelf uitgebreid mee aan de slag moet.

2. Duidelijkheid over contractvormen

Minstens zo belangrijk is het om vanuit financieel management voor de zorg duidelijkheid te krijgen over contractvormen. We laten je zien wat de mogelijkheden zijn, voor contracten met zorgverzekeraars. Die kennis hebben we vanuit andere praktijken en zorginstellingen waar we voor werken. Op die manier profiteer je van bredere kennis en ervaring, om daar individueel gebruik van te maken.

3. Een duurzaam verdienmodel

Meer gericht op jouw praktijk of de zorginstelling beoordelen we bijvoorbeeld het verdienmodel. Goed financieel management zorgt voor een duurzaam model, op basis waarvan je nu en in de toekomst op een eerlijke en stabiele wijze geld kunt verdienen. Goede zorg beoordeel je op kwaliteit, veiligheid en ook betaalbaarheid.

4. Ken de consequenties van selectieve zorginkoop

We adviseren onze klanten binnen de zorg bijvoorbeeld over selectieve zorginkoop. Dat kent een aantal consequenties, die je makkelijk over het hoofd zou kunnen zien. Daarom gaan we daarover met je om tafel, om precies aan te geven wat het inhoudt als je bepaalde keuzes maakt. Dan heb je nog steeds de volledige vrijheid, maar weet je in ieder geval altijd waar je voor kiest.

5. Laat financieringsvoorstellen beoordelen

Ten slotte kunnen we financieringsvoorstellen beoordelen. Dus denk je aan een investering, aan nieuwe apparatuur of aan een verbouwing? Net als bij een praktijkovername en bij andere wensen helpen we je een voorstel voor financiering te beoordelen. Daarvan hebben we er al talloze gezien, dus we kunnen je precies aangeven waar de kleine lettertjes staan.

Financieel management in de zorg

We zijn jouw specialist voor financieel management in de zorg. Op die manier helpen we je met de financiële en bedrijfsmatige zaken, waar je zelf misschien minder kaas van hebt gegeten. Of waar je de tijd niet voor hebt, omdat je liever bezig bent met zorg verlenen aan jouw patiënten of cliënten.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: