Financiering eerstelijnszorg

Home » Kennisbank » Financiering eerstelijnszorg
Praktijk overnemen

De financiering van een eerstelijnszorg vraagt om een goede voorbereiding. Met de juiste informatie en begeleiding maak je betere keuzes en weet je vooraf wat je allemaal kunt verwachten.

Onze zorgprofessionals weten wat er komt kijken bij de overname van een tandartspraktijk, huisartsenpraktijk of een andere eerstelijnszorg. Dus denk je aan uitbreiden of wil je om een andere reden een praktijk financieren? We helpen je er graag bij.

Voor tandartsen, huisartsen en andere praktijken

De financiering van een eerstelijnszorg of zorginstelling is belangrijk bij zowel de overname en opstartfase als bijvoorbeeld om nieuwe apparatuur aan te schaffen. Wil je investeren in nieuwe behandeleenheden, röntgenapparatuur of bijvoorbeeld sterilisatie apparatuur? Gaat het je om andere dure bedrijfsmiddelen waarvoor je zoekt naar zorgfinanciering? We hebben veel ervaring met de financiering van eerstelijnszorg. Dat geldt bijvoorbeeld voor:

 • Tandartsen
 • Huisartsen
 • Fysiotherapeuten

We helpen zorgverleners die hun praktijk willen vernieuwen, die een nieuwe praktijk willen starten en die de praktijk willen uitbreiden. Bovendien kunnen we je begeleiden bij de overname van een andere praktijk, bijvoorbeeld door je voor te bereiden op de financiering.

Een goed plan van aanpak voorkomt verrassingen achteraf. Bovendien kennen we de markt voor eerstelijns zorg. Dat betekent dat we begrijpen welke investeringen je wilt doen, hoe lang je daarmee vooruit kunt en welke financiering daarbij past.

Hulp bij financiering

Er komt veel kijken bij de financiering van een nieuwe praktijk, een uitbreiding of een overname. Wij hebben de expertise en ervaring om je daarop goed voor te bereiden. We leggen je bijvoorbeeld uit over:

 • Huisvesting
  Waar bevindt zich de praktijk? Kan iedereen er makkelijk komen en is het op die manier een geschikte locatie voor eerstelijns zorg
 • Contracten
  We houden rekening met de contracten die er met zorgverzekeraars zijn gesloten. Dat is vooral interessant bij een eventuele overname.
 • Toestemming
  Geven de NZA en eventueel de ACM toestemming voor de overname? In sommige gevallen kunnen er achteraf vervelende verrassingen ontstaan, iets dat we vooraf voorkomen.

We houden met deze en andere zaken rekening als we je helpen met de financiering van de eerstelijnszorg. Dus zoek je begeleiding of meer informatie op het financiële, fiscale of bedrijfskundige vlak? Dat is precies waarmee we je kunnen helpen. Zo weet jij zeker dat je overal aan hebt gedacht. Een goed begin is niets voor niets het halve werk.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: