Consultant voor de zorg

Home » Kennisbank » Consultant voor de zorg
Consultant voor de zorg

Jouw consultant voor de zorg helpt je de situatie in kaart te brengen, kansen te ontdekken en eventuele bedreigingen te spotten. Dus ben je benieuwd hoe je vooruit kunt met jouw praktijk of zorginstelling? Of loop je tegen bepaalde uitdagingen aan, die je té bedrijfsmatig of financieel zijn? Dat is precies waar wij sterk in zijn.

Onze professionals zijn ervaren in zorg consultancy. Ze kennen de zorgsector, dus spreken jouw taal en weten wat er belangrijk is voor bijvoorbeeld huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Daarnaast weten we bedrijfsmatig en financieel wat er belangrijk en mogelijk is. Op die manier zijn we jouw ideale consultant in de zorg, met goede kennis van zaken. Als zorg consultant helpen we je met heel specifieke onderwerpen. Of maken we een uitgebreide praktijkanalyse op basis waarvan we de sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen voor je in kaart brengen.

Wij spreken de taal van de zorg

Regelmatig vragen klanten ons ‘wat is een consultant in de zorg’. Het is wat ons betreft een specialist voor de zorgsector, die bedrijfsmatige  en/of financiële kennis toevoegt. Bovendien kan het gaan om ICT consultancy in de zorg, als je daar specifiek naar op zoek bent.

Wij slaan op die manier altijd de brug tussen het bedrijfsmatige, financiële of een ander vakgebied en de zorg. Onze consultancy voor zorg en welzijn gaat altijd uit van de taal die je spreekt in de zorgsector. Zo begrijpen we wat er voor jou belangrijk is, en waar je in de praktijk tegenaan loopt.

We werken voor een groot aantal zorginstellingen, dus weten alles van integrale zorg, zorgregistratie en bijvoorbeeld het zorgprestatiemodel voor de GGZ en FZ. Bovendien zijn we op de hoogte van de digitalisering van de zorg en geven we strategisch advies om bijvoorbeeld de kwaliteit en veiligheid (verder) te verbeteren.

Bedrijfsmatig en financieel consultant

Op die manier zijn we jouw consultant voor de zorg, die belangrijke bedrijfsmatige en financiële kennis toevoegt. Of die inzichten deelt, als het jou boven de pet groeit en je zoekt naar een onafhankelijke analyse of advies.

Denk je bijvoorbeeld aan een bedrijfsovername of ben je bezig met een grote investering voor de praktijk of instelling? De kans is groot dat je daar weinig ervaring mee hebt, of dat je dit zelfs voor de eerste keer doet. Dan is het belangrijk om daarbij de typische valkuilen te vermijden.

Onze consultants voor de zorg weten waar je tegenaan loopt. Dat hebben we al meerdere malen gezien bij andere praktijken en klanten waar we voor werken. De ervaringen van die huisartsen, tandartsen, verloskundigen en andere specialisten gebruiken we om jou ervoor te behoeden. Zo maak je bedrijfsmatig en financieel een goede keuze. En heb jij ondertussen de kans om je op de zorg te blijven richten, zodat dit nooit ten koste gaat van de zorg aan patiënten of cliënten.

Toegankelijk én met kennis van zaken

Als consultant in de zorg gaan we uit van twee belangrijke aspecten:

  • Toegankelijkheid
    We vinden het ontzettend belangrijk dat we toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijke groep zorgprofessionals en praktijken. Daarom werken we met junior, medior en senior consultants die de zorgsector kennen. Dat betekent dat ze dezelfde taal spreken én dat ze begrijpen tegen welke problemen je in de praktijk aanloopt. Bovendien kunnen we op die manier scherpe tarieven berekenen, zonder extra fee om jouw branche eerst goed te leren kennen.
  • Kennis van zaken
    Ondertussen hebben we als zorg consultants natuurlijk kennis van zaken. Dat gaat om het continu verbeteren en om procesoptimalisatie, net als om stuurinformatie en bedrijfsvoering die we toepassen op de zorg. En wil je vanuit landelijke onderzoeken verbeteren of gaat het je specifiek om de capaciteit en om personeel? Het zijn allemaal onderwerpen die we goed kennen. En waar we je dus tot in detail over kunnen adviseren.

Zo helpen we je als consultancybureau voor in de zorg te verbeteren of om nieuwe uitdagingen aan te gaan. En zoek je ondertussen een specialist in bijvoorbeeld de boekhouding of (salaris)administratie voor in de zorg? Dat is waar we sterk in zijn, dus ook daar kunnen we je goed mee helpen. Zo nemen we je de zaken uit handen die afleiden van de zorg, maar die wel belangrijk zijn om de gewenste kwaliteit en veiligheid te blijven bieden.

Consultant voor de zorg

Dus zoek je een consultant in de zorg, die het liefst gewoon dezelfde taal spreekt? We werken voor zowel huisartsen en tandartsen als de meer specialistische zorg. We hebben ervaring bij fysiotherapeuten en bij mondhygiënisten, net als bij verloskundigen en andere genezers. Dus ben jij benieuwd wat we voor jou zouden kunnen betekenen of loop je aan tegen een specifieke uitdaging? We horen het graag van je. Aan de hand daarvan leggen we je uit hoe we je daar als consultant voor de zorg mee kunnen helpen.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: