In de thuiszorg als ZZP’er

Home » Kennisbank » Administratie voor de zorg » In de thuiszorg als ZZP’er
Thuiszorg zzp

Je wilt werken in de thuiszorg en je denkt aan een rol als ZZP’er. Of misschien werk je al als ZZP’er, en wil je aan de slag in de thuiszorg. Wat jouw situatie ook is, het is een uitstekend idee om zelfstandig in de thuiszorg aan de slag te gaan.

Voordelen voor ZZP’ers

Als ZZP’er in de thuiszorg deel je jouw eigen tijd in, verleen je voor jou geschikte zorg en ben je eigen baas. Dat betekent dat je voldoende tijd en aandacht aan cliënten kunt besteden. Bovendien kun je zowel lichamelijke verzorging bieden als bijdragen aan het werkelijk welzijn van cliënten.

Zitten er ook nadelen aan?

Houd er aan de andere kant rekening mee dat je als thuiszorg ZZP’er zelf verantwoordelijk bent voor de administratie, voor eventuele arbeidsongeschiktheid en bijvoorbeeld voor het aansluiten bij een pensioenfonds. Zorg er dus voor dat je dit goed regelt, net zoals je probeert om via een of meerdere opdrachtgever aan de slag te gaan in de thuiszorg.

In de thuiszorg als ZZP’er: wij regelen de boekhouding

Ondanks dat het je waarschijnlijk gaat om de zorg krijg je te maken met administratie. En sterker nog, je moet zowel een zorgadministratie als een financiële administratie bijhouden.

Dus merk jij dat de boekhouding je als ZZP’er in de thuiszorg boven het hoofd groeit? Of wil je zoveel mogelijk bij cliënten bezig zijn, dus zou je het liefst het makkelijkste boekhoudprogramma gebruiken? Daar kunnen wij je bij helpen. Bij Zofi zijn we specialist in de zorg én in boekhouden. Zo zorgen wij ervoor dat jij de thuiszorg kunt bieden waar jij blij van wordt.

Even kennismaken?

Zoek je een specialist in de zorg en boekhouden? Bel ons op telefoonnummer 085 8000 443 of stuur ons een e-mail naar info@zofi.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

Of maak direct een afspraak door hier te klikken

Wil je een vrijblijvend advies?

Dan kun je contact opnemen met onze zorgfinancial: