Administratie bijhouden wanneer je in de zorgsector werkt Zofi Zofi 85 volgers 1 w • 1 week geleden Administratie bijhouden wanneer je in de zorgsector

Administratie bijhouden wanneer je in de zorgsector werkt

Juist binnen de zorgsector is het belangrijk om de administratie goed bij te houden. Dit is enerzijds de patiëntenadministratie, anderzijds de boekhouding. Iedereen die als zelfstandig zorgverlener werkzaam is heeft aardig wat verplichtingen.
De administratie uit handen geven bespaart een hoop tijd en kosten. Hierbij is het belangrijk om de juiste onderdelen uit te besteden.

 

➡️  Plichten in de zorg

Je hebt als zorgverlener (zelfstandig beroep) altijd een administratie- en bewaarplicht. Dit betekent dat je administratie op orde moet zijn.

💡 Hierbij heb je een bewaarplicht van minimaal zeven jaar. Denk aan de salarisadministratie, debiteuren- en crediteurenadministratie, personeelsadministratie maar ook offertes, brieven en contracten. Het is toegestaan om al deze zaken te digitaliseren.

De zorgadministratie bestaat uit cliëntgegevens, tarieven, codelijsten, behandelingen enzovoorts.
💡 Voor medische dossiers geldt een minimale bewaartermijn van 5 jaar, oplopend tot 20 jaar.

 

➡️  Overzichtelijk houden van de boekhouding/administratie

Je financiële administratie moet altijd op orde zijn.

✅   Zofi helpt je hierbij door je administratie dagelijks te verwerken. Middels een koppeling tussen bankrekening en praktijksoftware houd je zicht op alle belangrijke gegevens en cijfers.
✅  Voordeel van Zofi is dat dit ontzettend veel tijd bespaart, ook achteraf. Bovendien ontvang je desgewenst praktijkadvies zodat je zorgonderneming door kan groeien

Lees meer op deze pagina.

 

#zorgsector #zorgprofessional #zorgboekhouding #zorgadministratie

Op de hoogte blijven